A BIOLÓGIAI KEZESSÉG

2022. okt. 24. | Alapozó

Ha biológiailag jobbkezes vagy, akkor az anya-gyermek vonatkozású biológiai konfliktusaid a bal oldaladon jelennek meg, mindenki más a jobb oldaladhoz tartozik.
Ha balkezes vagy, akkor mindez fordítva van: anya-gyermek vonatkozású biológiai konfliktusaid a jobb oldaladon, mindenki mással kapcsolatos biológiai konfliktusaid pedig a bal oldaladon mutatkoznak meg.

A Germán Gyógytudományban a kisagy által vezérelt szervektől kezdve segít bennünket a kezesség ismerete.

Miért?

  • A kisagytól kezdve kereszteződnek az idegpályák az agy és a szerv között.
  • A kisagy fejlődésétől kezdve jelentek meg a szociális szükségletek, amikortól már belénk programozódott a védelem, gondoskodás szükséglete, társaink biztonságot adó szerepe is.

A kisagynál ősibb agyi terület, az agytörzs, csak a túléléssel foglalkozik.

Itt a kérdés még csak az, hogy van oxigén vagy nincs; van tápanyag vagy nincs; van folyadék vagy nincs.

Semmi más nem számít.
Az agytörzsnél nincs szociális vonatkozás, itt a lét a tét.

Ezért az agytörzs által vezérelt szövetek érintettsége esetén nem nézünk kezességet, hanem bemenő és kimenő „falatot” különböztetünk meg a jobb és bal oldalon.

A kisagy által vezérelt, ősi mezodermális szervektől kezdve figyeljük a kezességet, ahol emellett a lokális biológiai konfliktusok lehetőségét sem felejtjük el.


Mindegy, hogy férfi vagy nő, amennyiben:

  • jobbkezes az érintett, akkor a bal oldal az anya-gyermek vonatkozású biológiai konfliktusokra, a jobb oldal pedig mindenki másra reagál, akit nem anyaként és/vagy gyermekként érzékelünk – ezt nevezzük partner-vonatkozásnak.
  • balkezes, akkor mindez fordítva van.


Lokális biológiai konfliktus alatt itt azt értjük, hogy egy konkrét testrész sérülését, támadását, bemocskolását éljük meg.
Pl.:

  • az arcunk egy adott területére fröccsen valami gusztustalannak tartott anyag – ilyenkor az arcunk érintett területén indul el sejtszaporulat az irharétegben;
  • ténylegesen belelépünk egy szennyezettnek érzékelt dologba – ez pl. lábgombához vezethet;
  • egy konkrét területen érezzük magunkat megtámadva (lövedék, betegség, stb.).

A nagyagy-fehérállomány vezérelte, új mezodermából kialakuló szöveteknél szintén nézzük az érintett kezességét, de fenntartjuk a lehetőségét a lokális biológiai konfliktusoknak is.


Mindegy, hogy férfiről vagy nőről van szó, amennyiben jobbkezes az illető, akkor a bal oldal az anya-gyermek vonatkozású biológiai konfliktusokra, a jobb oldal pedig mindenki másra reagál, akit nem anyaként és/vagy gyermekként érzékelünk. Balkezeseknél mindez fordítva van.


Lokális biológiai konfliktus alatt itt azt értjük, hogy egy konkrét testrészünkkel nem tudtunk megtenni valamit. Pl.:

  • a jobb kezemmel nem tudtam elég jól megcsinálni valamit – ilyenkor a jobb kezemben lévő izmok, porcok, csontok valamelyikében indul az értelmes biológiai különprogram – az önleértékelés fajtájától, súlyosságától függően;
  • egy adott területen érzem magam kevésbé szépnek, ügyesnek, erősnek.

Az agykéreg vezérelte, ektodermális szöveteknél szintén nézünk kezességet, de szem előtt tartjuk a lokális biológiai konfliktus lehetőségét is (kivéve: a birtokzónák által vezérelt szöveteket, mert ott nincs lokális konfliktus).


Mindegy, hogy férfiről vagy nőről van szó, amennyiben jobbkezes, akkor a bal oldal az anya-gyermek vonatkozású biológiai konfliktusokra, a jobb oldal pedig mindenki másra reagál, akit nem anyaként és/vagy gyermekként érzékelünk. Balkezeseknél mindez fordítva van.


Lokális biológiai konfliktus alatt itt azt értjük, hogy egy konkrét testfelületünkkel akartunk vagy nem akartunk érintkezni valakivel.

Pl.: a cicánk, nyuszink váratlanul elpusztul, akivel előtte úgy szerettünk érintkezni, hogy a nyakunkban, könyökhajlatunkban pihent. Ilyenkor a nyakunk, karjaink adott területén lesz bőrtünetünk.

Az agykéreg vezérelte szövetek között pedig külön kiemeljük az ún. birtokzónás konfliktusokra reagáló szöveteket, mert itt új szabályszerűségek színesítik a képet.


👉 Itt a KEZESSÉG mellett az illető NEMÉT és a HORMONÁLIS ÁLLAPOTÁT is figyelembe vesszük, a lokális konfliktusokról viszont itt már nem beszélünk.

Míg a biológiai KEZESSÉG és az érintett BIOLÓGIAI NEME SOHA NEM VÁLTOZIK, addig a hormonális állapot – ebből következően az események érzékelése, illetve a rájuk adott reakcióink változhatnak.

Amikor másként érzékelünk, akkor másként reagálunk.

A birtokzónáknál az érzékelés, ezáltal a reakció változása lehet biológiai konfliktusok eredménye, de előidézhetik élettani hormonális változások is, mint pl. a várandósság, klimax, illetve külső hatások, mint pl. különböző gyógyszerek, műtétek stb. is.

Az érzékelés változása, ebből következően a reakció változása miatt beszélünk a birtokzónánál nőies és férfias biológiai konfliktustartalmakról.

A birtokzónáknál az ún. “mérleg-szabályok” segítik a további pontosítást a biológiai konfliktusok becsapódásának, sorrendjének, érzékelésének, reakcióinak terén.

Érdekesség, hogy ugyanazon birtokzónás konfliktus más-más szervet érint a jobbkezeseknél, illetve a balkezeseknél. A természet ezzel a profi húzással biztosította be a falka, nyáj, csorda, család fennmaradását.
Erről az utolsó tanfolyami modulokon beszélünk részletesen, mert a birtokzónás konfliktusokra több szabályszerűség is vonatkozik.

Tanfolyamainkon nagy hangsúlyt fektetünk a vegetatív, automatikusan működő idegrendszerünkre, az érzékelésre, az ösztönös reakciókra.
Novemberben élőben az alapoktól kezdjük a Germán Gyógytudománnyal való ismerkedést, online tanfolyamainkon pedig bármikor elkezdheted a tanulást!


Tanuld az eredeti Germán Gyógytudományt, tanulj a tiszta forrásból!