Az 1. biológiai természettörvény: “A RÁK VASTÖRVÉNYE”

2021. márc. 18. | Alapozó, Tanfolyam, Természettörvények

Amikor rákról beszélünk, akkor egy olyan végzetes betegségre gondolunk, melynek során az érintett szerv sejtjei ellenőrizhetetlen, megállíthatatlan szaporulatba kezdenek és az életünkre törnek.

Pedig minden ún. “betegség” megértéséhez először érdemes ismernünk a “Rák vastörvényét”.

Dr. Ryke Geerd Hamer felfedezte, hogy a sejtszaporulat a szervezetünkben zajló, biológiailag logikus folyamatok egyike, hiszen a test egy biológiailag meghatározott rend szerint reagál a környezethez való alkalmazkodás során.

Természetesen nagyon nem mindegy, hogy ez a sejtszaporulat mekkora, milyen mértékben és mióta képződött, de pont azért tanuljuk a Germán Gyógytudományt, hogy idejében felismerjük a testünkben zajló folyamatokat, és tenni tudjunk magunkért, illetve egymásért.

Számtalanszor voltunk már életünkben „rákosak”, azaz képződött bennünk sejtszaporulat – fokozott biológiai alkalmazkodásként vagy egy előzőleg elbontott rész helyreállításaként (ld. 2. és 3. biológiai természettörvény). Történt mindez azért, mert olyan ingerek értek minket, amelyek beindították azokat az évmilliók alatt tökéletesedő túlélési válaszainkat, amelyek különböző összetevőit mára megtanultunk rosszként, hibaként, “nem normálisként” értelmezni.

Ne feledjük! Minden élőlény alapvetően arra van kalibrálva, hogy túléljen!

Testünk biológiailag, fiziológiailag, mentálisan, érzelmileg mindent biztosít számunkra, amire szükségünk van az adott helyzetben.

Természetes túlélő válaszokat hagytunk eddig figyelmen kívül és értelmeztünk félre, ám ha megtanulunk biológiailag gondolkodni, újra jól fogjuk tudni használni a természet adta készségeinket.

Dr. Hamernek köszönhetően megtudhatjuk, hogyan és miért nevezhetőek az elváltozásaink értelmes biológiai különprogramoknak.

Az értelmes biológiai különprogramok

Értelmes biológiai különprogramok biológiai konfliktusok hatására jönnek létre, mely konfliktus nem tévesztendő össze a pszichológiai konfliktussal!

Míg a pszichológiai tünetek fókuszálására, legyőzésére, megdolgozására, feloldására egy egész iparág épült, addig az őket megelőző biológiai konfliktusok óriási jelentősége ismeretlen.

A biológiai konfliktus: csupán egy pillanat műve alatt történő, az értelem és érzelem szűrőjét megkerülő, szubjektív érzékelés hatására létrejövő sokkélmény, konfliktus-élménysokk.

Ez egy megütközés, egy válság jellegű élmény, amely fejlődéstörténetileg értendő.

Sokkélmény, mert:

 • drámai,
 • váratlan
 • és magányosan átélt.

A konfliktus-sokk dramatikájának érzékelését a legtöbb esetben egy harmadik fél nem veszi észre, ezért szem előtt kell tartanunk, hogy ez mindig egy SZUBJEKTÍV ÉRZÉKELÉS!

Dr. Hamer ezt a konfliktus-élménysokkot az elhunyt fiáról nevezte el Dirk-Hamer-szindrómának vagy röviden “DHS”-nek, mert első ízben a fia halála által átélt konfliktus-sokk következtében tapasztalta meg saját magán a következményeit (ld.: A DHS – egy hagyaték).

A biológiai konfliktus az érzékelés pillanatától kezdve koponya CT-vizsgálattal kimutatható, céltábla alakzatú “nyomot” hagy az agyban – ez az ún. Hameri Góc.

A Hameri Gócnak megfelelően az is meghatározásra kerül, hogy melyik szervnek melyik részén indul el fokozott alkalmazkodás a biológiai konfliktus biológiai megoldása érdekében.

Az a szubjektív színezet, azaz biológiai konfliktustartalom határozza meg a Hameri Góc helyét az agyban – ebből következően az értelmes biológiai különprogram helyét a szervben -, amely miatt a fejlődéstörténet szemszögéből drámai számunkra az adott helyzet.

Drámai, váratlan, elszigetelten megélt eseményt követően indul el szerezetünkben az értelmes biológiai különprogram, a biológiai konfliktusunk minél hamarabbi biológiai megoldása érdekében.

Ezután az értelmes biológiai különprogram változást indít be a lelkünkben (pszichológiai tünetek), az agyunkban (Hameri Góc) és az általa irányított szervben (sejtszaporulat, sejtvesztés vagy funkciómódosulás), mely változásokra a különböző fázisokban különböző tünetek jellemzőek és a fejlődéstörténet szemszögéből érthetőek.

Összefoglalva:

 • Minden biológiai konfliktus hatására értelmes biológiai különprogram veszi kezdetét a testünkben.
 • A biológiai konfliktusnak 3 kritériuma van: 1. drámai, 2., váratlan, 3. magányosan átélt.
 • A DHS egy tizedmásodperc alatt keletkezik: a váratlan konfliktusélmény-sokk, az ún. biológiai konfliktus egy pillanat műve.
 • A DHS a szervezetünket a fokozott alkalmazkodás állapotába, stresszállapotba, szimpatikotóniába kapcsolja.
 • A DHS meghatározza a biológiai konfliktus tartalmát, ami egy szubjektív érzékeléstől függ.
 • A DHS meghatározza a „lenyomatot”, azaz a Hameri Góc elhelyezkedését az agyban.
 • A DHS meghatározza a „rákos folyamat” és a “rákkal egyenértékű folyamatok” elhelyezkedését a testben.

A konfliktus keresése során a legfontosabb dolgunk a DHS pillanatának és a közben lefektetett síneknek a felderítése!

A sínekről itt olvashatsz.

Az első biológiai természettörvény 3 kritériuma:

 1. Minden Értelmes Biológiai Különprogram (ÉBK) elindítója egy DHS (Dirk-Hamer-Szindróma), vagyis egy hirtelen fellépő, drámai és magányosan átélt konfliktus-élménysokk, mely egyidejűleg három szinten: a lélekben, az agyban és a szervben indítja el a stresszállapotot.
 2. A biológiai konfliktus (DHS) becsapódása pillanatában meghatározza az ún. Hameri Góc elhelyezkedését az agyban, és ennek megfelelően azt, hogy melyik szervnek melyik részén következik be a rákos, ill. rákkal egyenértékű elváltozás. (Minden ami nem rák, az a rákkal egyenértékű – és így az összes ún. betegséget értjük ezalatt.)
 3. Az Értelmes Biológiai Különprogram mind a három (LÉLEK – AGY – SZERV) szinten, a DHS-tól kezdve a konfliktus-aktív fázison át, a konfliktusmegoldásig (KM) és a megoldást követő gyógyulási fázis közepén kicsúcsosodó epileptikus/epileptoid krízisén át a normál éjjel-nappali ritmus visszatéréséig azonos időben, SZINKRONBAN zajlik!

Az első biológiai természettörvényről, esettörténetekről Dr. Hamer magyarországi hivatalos honlapján is olvashatsz.