Általános kérdések és válaszok a Germán Gyógytudományban

2022. aug. 07. | Alapozó

 • Mi az oka a tüneteimnek, betegségemnek?
 • Mi az oka az ismerősöm tüneteinek, betegségének?
 • Mi az oka az ismerősöm ismerősének, szomszédomnak, anyósomnak, az ismerősöm anyósának, anyósom szomszédjának stb. tüneteinek, betegségének?
 • És ezzel meg azzal, meg amazzal mi a helyzet?
 • Bevegyem a gyógyszert?
 • Felvegyem a kezelést?
 • És az ismerősöm, rokonom, szomszédom, kollégám mit csináljon?
 • Sürgősen tudnom kell a válaszokat!

Soha el nem fogyó kérdések, és azonnali, mindent megoldó válasz reménye jellemzi a mai útkeresőket.

Tudom, hogy sok helyen mindenre hasraütésszerűen válaszolnak, és jobbnál jobb ígéretekkel kecsegtetnek.

VISZONT ANÉLKÜL, HOGY:

 • ismernénk az érintett körülményeit, életmódját, hozzáállását;
 • rendelkeznénk konkrét adatokkal arról, hogy éppen mi zajlik az illető szervezetében, melyik csíralemezből származó szövetről, az ÉBK melyik fázisáról van szó;
 • tudnánk: fennáll-e a visszaesés vagy a súlyosbító körülmény lehetősége;
 • tudnánk, mikor kezdődött a tünet, mi történt az életében, van-e következményes összefüggés más elváltozással, körülménnyel;
 • tudnánk, milyen lehetőségei vannak, kik állnak mellette, van-e segítsége, támogatása, van-e kontrollra, ezáltal megerősítésre vagy pont a következményes elváltozások felderítésére lehetősége;
 • egészségügyi szakemberek, terapeuták volnánk,

FELELŐTLENSÉG INSTANT, ÁLTALÁNOS VÁLASZOKAT ADNI.

A Germán Gyógytudományt nem azért dolgozta ki Hamer doktor, hogy fuldoklás közben tanulj meg úszni!

Ő nem egy kézikönyvet állított össze gyors tűzoltásra. Az álma az volt, hogy használod az életedben a felfedezését.

Ezért ismertette a biológiai természettörvényeket, amelyek irányítják az egész élővilág működését, részletezte az Értelmes Biológiai Különprogramokat, illetve a nagyobb egységek (családok, nyáj, falka) és a társadalom egészséges működésének feltételeire is rámutatott.

A Germán Gyógytudomány valóban egy fantasztikus útmutató, de nem akkor, amikor az illetőnek semmilyen tapasztalata sincs róla és félelemben él.

Az ősbizalmat a tapasztalataink alapján szerezzük, illetve nyerjük vissza, és az a legszerencsésebb, ha nem a rettegés miatt tanulmányozzuk a Germán Gyógytudományt, hanem azért, mert szeretnénk jobban megismerni magunkat és a működésünket, illetve szeretnénk bizonyosságot szerezni arról, hogy a testünk mindig a környezethez alkalmazkodott és alkalmazkodik.

Nem lehet általánosságban beszélni senkiről, mert minden megélés, körülmény, emlék teljesen egyéni.

Rengeteg esettörténetben olvasható, hogy az értelmes biológiai különprogramokat már nagyon sokan ügyesen kifuttatták.

Zömében ezek az emberek addigra már ismerték, figyelték, tapasztalták a szervezetük bölcsességét, regenerációs készségét.

Az alapismeretek megértése nélkülözhetetlen.

Nem a nátha vagy torokfájás megértése okoz nehézséget. Hanem a súlyos esetek elbagatellizálása, az esetlegesen szükséges kezelések hiánya, a súlyos, többrétű, hosszantartó, intenzív elváltozások, ahol egy gyors megoldásért, gyors gyógyulásért keresnek Germán Gyógytudományra hivatkozó “terapeutákat”.

Nincs Germán Gyógytudomány terapeuta.

A Germán Gyógytudomány nem gyógymód, hanem a testünkben zajló biológiai folyamatokra mutat rá, és érthetővé teszi, hogy mi az a biológiai konfliktus, és a hatására mi miért, hogyan zajlik szervi, lelki, agyi szinten.

A gyógyító maga a test – és ezt neked kell saját magadon megtapasztalni, mert senki sem tudja ráolvasni a fejedre a megoldásokat.

Segítséget, támogatást természetesen érdemes kérni, de ha valaki azt állítja, hogy a Germán Gyógytudománnyal “gyógyít”, azt ne hidd el.

Ha valaki azt mondja, hogy a “Germán Gyógytudományba halt bele”, az sem lehetséges, hiszen nem gyógymódról beszélünk, hanem megértésről, és saját, felelősségteljes lépésekről – amelybe az is beletartozik, hogy súlyos elváltozások esetén orvoshoz fordulunk.

A súlyos testi tünetek kezelése továbbra is az orvosok kompetenciája.

A szövetek, szervek között számos átfedés, együttműködés, rengeteg automatikus következményes reakció létezik, amelyek nagy része még egyébként is további kutatásokat igényelne. Mindezek meg nem értése, félremagyarázása súlyos károkat okozhat.

Egyes különprogramok kapcsolatban állnak más különprogramokkal, és olyan is van, amelyik kifejezetten hátráltatja egyéb szövetek regenerációját, gyógyulását.

Dr. Hamer klinikai körülmények között gondolta alkalmazni a biológiai természettörvények szerinti gondolkodást.

Felfedezésének terjesztői pedig nem rendelkeznek klinikai háttérrel (nagy részük egészségügyi ismeretekkel és az eredeti jegyzetek ismeretével sem, ami pedig minimális feltétel kellene, hogy legyen).

A biológiai konfliktusokat és a rájuk adott válaszreakciókat a fejlődéstörténeten keresztül érthetjük meg.

A betegségek okai nem “lelki konfliktusok”, hanem biológiai konfliktusok, amelyeket a fejlődéstörténeten keresztül érthetünk meg.

A biológiai konfliktusok úgynevezett értelmes biológiai különprogramot indítanak el a szervezetünkben, amelyeket a természet rövid távra tervezett.

Biológiai konfliktus esetén az érzékelésen van a hangsúly, amelynek hatására elindulnak a stresszválaszok.

A környezeti ingereket érzékeljük, amelyekre automatikusan reagálunk – évmilliós program szerint. A szervezet intelligens reakcióit az érzékelés indítja el, ami ha számunkra drámai, váratlan, elszigetelten megélt, akkor azt nevezzük biológiai konfliktusnak.

Emellett a mérgezések, balesetek, sérülések, egyoldalú életmód, mozgáshiány, tápanyaghiány, a bioritmus felborulása, stb. mind-mind megváltoztatják szervezetünk működését.

A lelki konfliktusok és a biológiai konfliktusok között óriási különbség van.

A Germán Gyógytudomány hivatalos képviselete abban segít, hogy minél alaposabban tisztában légy a kontextus fontosságával, illetve, hogy először magadon tapasztald meg e felfedezés horderejét.

Pl.:

 • tudd, hogyan ismerheted fel idejében a tested-lelked jelzéseit;
 • tudd, hogyan figyeld meg jellemző reakcióidat, és hogyan ismerd fel őket különböző helyzeteidben;
 • be tudd azonosítani a biológiai konfliktusaidat;
 • idejében észrevedd a KA-fázis jeleit;
 • hogy megtaláld a saját megoldásodat;
 • megismerd az alkatodat, erősségeidet, érzékeny pontjaidat;
 • megismerd a lehetőségeidet;
 • ráébredj a természet szándékára, logikus folyamataira;
 • meglásd, hogy mire születtél, mire számít a tested-lelked egyaránt;
 • szokásoddá váljon a biológiai programozottságoddal való együttműködés;
 • elfogadd, hogy összetett tünetek esetén érdemes segítséget kérni szakorvostól. Stb.

Tény, hogy nem mindegy, milyen orvoshoz fordulunk.

Az is tény, hogy nem mindegy, milyen forrásból tanulunk a működésünkről.

Az okok feltárása minden esetben alapos önismeretet, kendőzetlen őszinteséget igényel.

A megoldásaink, a gyógyulás eléréséhez pedig érdemes ismerni a biológia, a természet működését.

A természet azzal számolt, hogy a kihívásokat megtanulod kezelni, és olyan eszközöket szerzel, fejlesztesz ki magadban, amelyek örökre segíteni fognak téged az életed során.

Ha csak a megmondó emberekre vársz, soha nem fogsz tudni önállóan, önmagadért felelősséget vállalva cselekedni, megedződni, saját tapasztalatokra szert tenni. Pedig ez a feltétele annak, hogy megtanuld, mikor mit és hogyan tégy ahhoz, hogy egyre kevesebb helyzetek okozzanak számodra elakadást.

Tanulj a tiszta forrásból!

Több programmal is segítjük az eligazodást, az önmagatokkal való kapcsolódást, a tudatosság fejlesztését, az önismeret fejlesztését, a gyakorlást.

Várjuk azokat, akik a valóságra kíváncsiak, és szívesen használják a józan eszüket!

Török Gabriella