LEGŐSIBB OTTHONUNK: AZ ŐSTENGER

2022. júl. 06. | Tanfolyam

A fejlődéstörténet kezdetén az őstenger volt az otthonunk.

Ez volt az a biztonságos miliő, ahol az alapvető túlélési szükségleteink biztosítva voltak: soha el nem fogyó tápanyag- és folyadékforrás vett körül minket.

Semmit nem kellett azért tennünk, gondolkoznunk, szerveznünk, hogy biztosítva legyenek a túlélésünkhöz nélkülözhetetlen feltételek.

Amennyire evidens ma, hogy oxigént veszünk fel, annyira egyértelmű volt valamikor a szervezetünk számára a tápanyag és a folyadék jelenléte is.

Gondtalan életünk a partra sodródás, a hullámok általi kivetődés után egy csapásra megszűnt: a szárazföldön vergődve, élelem és folyadék hiányában a hátralévő időnk meg volt számlálva.

A kilátásaink, a létünk, az életünk veszélybe került.

Ma is kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor a szervezetünk a földi élet kezdetén bekódolt értelmes biológiai különprogramokat indítja be.

Amikor otthontalanná válunk, illetve amikor kiszámíthatatlanná válnak az elkövetkezendő időszak túlélési kérdései, pl. a munkahely elvesztése, nagyobb pénzösszeg, örökség, biztos kilátások elvesztése stb. miatt, az agytörzs által vezérelt vese-gyűjtőcsatornák kapcsolnak turbófokozatba a biológiai természettörvények szerint.

Hajdanán ugyanis egyetlen biológiai-élettani folyamat tudott segíteni abban, hogy kitartsunk, amíg értünk nem jön egy újabb hullám, mely hazasodor minket a szinte kimeríthetetlen, biztonságos közegbe:

visszatartottuk a folyadékot és a fehérje-bomlástermékeket a szervezetünkben, illetve felszippantottuk az utolsó csepp vizet is, amit a környezetünkben találtunk, hogy a lehető legtovább életben maradjunk, amíg vissza nem jutunk az őstengerbe.

Napjainkban a “megmagyarázhatatlan” testsúlyfelesleg egyik leggyakoribb oka ez az ősi időkben beprogramozódott folyadékvisszatartással járó értelmes biológiai különprogram.

A folyadékvisszatartás megnyilvánulhat a szervezetünkben különböző helyeken ödémásodásban, és egy másik különprogram MK-fázisához “csatlakozva” késlelteti a gyógyulást, fokozza a gyógyulási ödémát, elzárhatja a csöves szerveinket, emellett extrém fájdalmat is okozhat.

Ne feledjük: a természet az értelmes biológiai különprogramokat rövid távra tervezte!

Vegyük észre időben, hogy a körülményeink, a biológiai konfliktusaink mit üzennek a szervezetünknek!

Amikor az otthonunktól távol, anyátlanul, apátlanul érezzük magunkat, elhagyatva, magányosan éljük életünket, amikor nem bizonyos számunkra, hogy az alapvető létfeltételek (fehérje és folyadék) állandóak lesznek a jövőnkben, a vese gyűjtőcsatornái visszatartják számunkra a vizet és/vagy a karbamidot.

Míg a csökkent vizeletkiválasztásból, ödémaképződésből a vese megbetegedésére következtetnek, addig valójában egy biológiailag logikus folyadékvisszatartás történik, ami valamikor a túlélésünk érdekében programozódott a szervezetünkbe.

Az őstengerben nem csak a folyadék jelenléte volt számunkra egyértelmű.

Ebben az időszakban vette kezdetét a legősibb agyunk, az agytörzs, ezzel együtt az ősi bélnyálkahártya kialakulása is. Feladata a mai napig: az oxigén és a tápanyagok felszívása, illetve az elhasznált anyagcseretermékek kiürítésének lehetővé tétele.

Dr. Ryke Geerd Hamer a fejlődéstörténeten keresztül mutatta be a testünk működését. Rámutatott, hogy nincs a természetben rosszindulat, csupán biológiailag logikus reakciók vannak.

Az agytörzs által vezérelt szövetek megismerésekor a legalapvetőbb túlélési kérdésekre, szükségletekre, biológiai konfliktusokra, értelmes biológiai programokra fókuszálunk: a fentebb említett “víz- és karbamidretenciós konfliktusokra” és a “falat-konfliktusokra”.

A “falat-konfliktusok”

Egykoron a “falat” a túlélésünkre nézve nélkülözhetetlen vagy éppen káros anyagokat jelentette, amelyek az őstengerben körülvettek bennünket.
Bár az ember kétségtelenül fejlettebb, mint az élet megjelenésekor kialakult mikroba, bennünk is ugyanúgy jelen vannak azok a “falattal” kapcsolatos ősi működések, mint kezdetekben a legősibb teremtményekben.

Valamikor egyéb dolgunk sem volt egyszerű életünkben, mint az, hogy az éltető “falatot” felvegyük, bekebelezzük, hasznosítsuk az őstengerből, illetve a feleslegessé vált anyagokat kiürítsük a szervezetünkből.
E funkció biztosításához alakult ki az ősi bélnyálkahártya, mely a mai napig is megtalálható minden szervezetben, és ugyanúgy alkalmazkodik a kihívásokhoz:
KA-fázisban sejtszaporulattal segít a funkció erősítésében, fokozásában – ezáltal a túlélésben, MK-fázisban pedig automatikusan elbontódik a feleslegessé vált sejttöbblet.

Bár a “falat” megszerzéséért később számos egyéb szervünk, készségünk, viselkedésünk alakult ki, amelyek értelmes biológiai különprogramja eltér az ősi bélnyálkahártya reakcióitól, és a “falat” tartalma is sokat változott a környezettől függően, de a téma ugyanaz maradt: a szervezetünk alapvetően számít arra a mai napig is, hogy “falat” mindig lesz.

Éppen ezért, ha ezen alapvető szükségletünk kielégülését valami drámai módon és váratlanul megzavarja, emellett még magunkra is vagyunk hagyatva ezzel a problémával, akaratunktól függetlenül biológiai, élettani változások lépnek fel az ősi bélnyálkahártya adott területén, illetve a viselkedésünkben egyaránt.

Ismeretes, hogy egy-egy drámai pillanatban több biológiai konfliktust is elszenvedhetünk, ezért több szervünk is bekapcsolódhat az agy-lélek-szerv szintjén történő fokozott alkalmazkodásba. Így egy-egy esemény által több értelmes biológiai különprogram is elindulhat a szervezetünkben. Fontos, hogy az egész szervezetünkre egységként tekintsünk, és ismerjük az összefüggéseket, ha az okokat, megoldásokat keressük.

Mindenről részletesen beszélünk az online és offline tanfolyamokon egyaránt, amelyekbe Te is bármikor becsatlakozhatsz.

Az őstengerben belénk programozódott működésekről, a “falat-konfliktusokról”, a “víz- és karbamidretenciós-konfliktusról” az “Entoderma” című online csomagban ismerkedhetsz meg, illetve az offline tanfolyam “Entoderma” modulján.

Táborainkban pedig kifejezetten a te megéléseidet, működésedet, esetleges hátráltató tényezőidet, megoldási lehetőségeidet vesszük górcső alá.

Várlak szeretettel programjaimon!

Török Gabriella