MINDENKITŐL KÜLÖNBÖZÜNK, MÉGIS AZONOSAK VAGYUNK

2022. jún. 14. | Alapozó

Egyediségünket, különbözőségünket a bennünket ért ingerek alakították ki.

Biológiai, érzelmi szükségleteink, programjaink terén viszont mindannyian egyformák vagyunk.

Agyunk a törzsfejlődés során számtalan változáson ment keresztül.

Ez nem azt jelenti, hogy egyes területek kicserélődtek volna, hanem azt, hogy az újabb és újabb rétegekkel újabb és újabb készségeket kaptunk az alkalmazkodáshoz.

A legősibb agyi területünknek ugyanúgy nélkülözhetetlen szerepe van életünkben, mint a legújabbnak.

A valódi önismeret ott kezdődik, hogy ráeszmélsz: a mai napig működnek benned azok az ősi programok, amelyek évmilliárdok óta a túlésésedet biztosították.

Az agytörzsből a legalapvetőbb túlélési ösztönök vezérlődnek – a tápanyag, oxigén, folyadék jelenléte minden élőlény számára életbevágó.

A kisagyhoz a védelem, gondoskodás szükséglete, a sérülés, sértés kivédése, az integritás igénye tartozik.

Az agytörzs és kisagy együttesen képezi az „ősagyat”, közismertebb nevén az ún. „hüllőagyat”.

A Germán Gyógytudomány segítségével megismerhetjük azon szöveteinket, szervrészleteinket, amelyek az ősagy irányítása altt állnak.

Megérthetjük, hogy az agytörzs, illetve a kisagy által vezérelt szöveteink BIOLÓGIAI KONFLIKTUST követően sejtszaporulattal reagálnak biológiailag logikus okokból, megnyugvás után pedig a feleslegessé vált szövettöbblet elbontása történik gyulladás kíséretében.

A nagyagy-fehérállománya által irányított kötő- és támasztószöveteink az erő, tartás, az elmozdulás képességével ajándékoztak meg minket.

A nagyagykéregből vezérelt laphámhoz pedig a kötődés, valahova tartozás szükséglete kapcsolódik.

E két területet „újagynak” nevezzük, és a Germán Gyógytudományt tanulva megérthetjük, hogy az általuk vezérelt szövetek BIOLÓGIAI KONFLFIKTUST követően sejtvesztéssel reagálnak, megnyugvás után pedig sejtszaporulat képződik a sejtvesztés helyén.

A váratlanul bekövetkező, drámai, elszigetelten megélt hatások a fenti létfontosságú minőségeket veszélyeztetik, ezért is nevezzük őket BIOLÓGIAI KONFLIKTUSNAK. Hatásukra a szervezet – az agy irányításával – turbóüzemmódba kapcsol -, és biológiai alkalmazkodást indít el a kihívás biológiai megoldása érdekében.

Testünk számtalan önvédelmi mechanizmussal rendelkezik, folyamatosan véd minket.

A tét: a túlélés.

Ezeket az önvédelmi mechanizmusokat viszont a természet rövid távra tervezte.

A biológiai természettörvények arra is felhívják a figyelmet, hogy hosszantartó, kombinált esetekben a regeneráció is súlyosabb tünetekkel jár.

A Germán Gyógytudományt nem a súlyos esetek „kezelésére” ajánlott használni – hiszen nem egy “módszerről” beszélünk -, hanem lehetőleg a súlyos esetek megelőzésére, az időben történő cselekvésre, a biológiai kódjainknak megfelelő életre.

Biológiai programjaink tehát ugyanazok, viszont a környezetünkből érkező ingerek, illetve azok észlelése és a közben rögzítettt „sínek” alapján különbözünk egymástól.

Különbözőképpen reagálunk a behatásokra, ezért nagyon fontos szem előtt tartani minden élőlény egyediségét, szubjektív megélését, környezetét.

Csak az érintett tudja felidézni a vele történteket, a hozzájuk kapcsolt, emlékeiben rögzített kísérőkörülményeket, hatásokat, érzéseket, gondolatokat, magyarázatokat, ítéleteket stb. Ugyanígy a megoldást is csak ő tudja meglépni, és benne tud meg születni.

Tarts velem a Germán Gyógytudomány programjaimon, ahol gyakorlatban is megtapasztalhatod a működésedet, tested jelzéseit, a saját megoldásodat!

Várlak szeretettel!

Török Gabriella