A 2. biológiai természettörvény: “A KÉT FÁZIS TÖRVÉNYE”

2021. ápr. 21. | Alapozó, Tanfolyam, Természettörvények

Minden értelmes biológiai különprogram két fázisban megy végbe, feltéve, hogy a biológiai konfliktus megoldódik.

Dr. Ryke Geerd Hamer a Germán Gyógytudomány® felfedezésével mutatott rá az értelmes biológiai különprogramok kétfázisú tulajdonságára.

Ahogy valamikor felosztották a betegségeket hideg és meleg betegségekre, úgy napjainkban is jellemző, hogy ugyanazon szervek, szövetek eltérő tünetei alapján más és más elnevezéssel illetik az elváltozásokat.

Amint viszont megértjük a két fázis törvényét, láthatjuk és tapasztalhatjuk, hogy egyes betegségek – amelyeket eddig más néven ismertünk -, ugyanazon folyamat részei, csak éppen más-más fázisban találkozunk velük.

A második biológiai természettörvény segítségével megérthetjük, hogy a természet a túlélésünk biztosítása érdekében két fázisból álló értelmes biológiai különprogramokkal látott el minket.

Az első fázisban fokozott stresszállapotban, ún. “turbóüzemmódban” dolgozik a szervezetünk a biológiai konfliktusunk biológiai megoldásán.

Abban a pillanatban pedig, amint megoldódik vagy tárgytalanná válik az adott biológiai konfliktusunk, kezdetét veszi az értelmes biológiai különprogram második fázisa, melynek során az érintett szervben automatikusan elindul a regeneráció.

Amennyiben viszont a biológiai konfliktus nem oldódik meg, a rendszer egy fázisú marad. A természet azonban nem így tervezett minket!

Hogyan képzeljük el ezeket a fázisokat?

Kezdjük az ismerkedést a normális biológiai ciklusunkkal! Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az eltérések megértéséhez először mindig a normális, eleve elrendelt működést kell megértenünk.

Az élő szervezetben lezajló ciklikus folyamatok is a természet törvényeinek vannak alárendelve.

A biológiai ritmusok azt teszik lehetővé, hogy az élőlények alkalmazkodni tudjanak a környezeti körülmények szabályos váltakozásaira, és fel tudjanak készülni rájuk.

Az egyik legegyszerűbb, legkézenfekvőbb szabályos váltakozás, ami a környezetünkben megfigyelhető: a nappal és az éjszaka váltakozása.

Úgy vagyunk megteremtve, hogy a nappal-éjszaka változásához hasonlóan az aktivitást a pihenés kövesse.

Akkor tudunk egészségesen működni, ha ez így történik.

Napközben szimpatikotóniás fázisban vagyunk. Bizonyos szinten stresszben vagyunk, de ez még nem “betegít” meg minket. Dolgoznunk kell, teljesíteni kell, vadászni kell. Aktívak, éberek vagyunk, jellemzően szűkebbek az ereink, hűvösebbek a végtagjaink, mint éjszaka.

Éjjel pedig vagotóniás fázisban vagyunk. Ilyenkor kipiheni magát és új energiát merít a szervezetünk. Jellemzően tágak az ereink és melegek a végtagjaink. Optimális állapotban a szimpatikotóniás fázist mindig vagotóniás fázis követi. Így vagyunk megteremtve.

Ez a normál nappali-éjszakai ritmus egészen addig tart, amíg be nem bekövetkezik egy konfliktus-élménysokk, azaz biológiai konfliktus.

Amennyiben a konfliktus-élménysokk pillanatában 3 kritérium egyszerre teljesül – tehát az esemény drámai számunkra, felkészületlenül ért minket és elszigetelten éltük meg az adott pillanatot -, akkor beszélünk biológiai konfliktusról (DHS), amelynek az agyban, szervben, lélekben egyaránt nyomai lesznek.

Ezt a pillanatot nem vagyunk képesek akaratlagosan irányítani!

Ezt értelemmel fel sem lehet fogni!

Biológiai konfliktust követően önkéntelenül, automatikusan a különprogram aktív fázisába, a konfliktus-aktív fázisba kerülünk.

A vegetatív idegrendszer a biológiai konfliktus pillanatától kezdve automatikusan, akaratunktól függetlenül kapcsol át tartós stresszállapotba – tartós szimpatikotóniás állapotba -, és minden erőnket mobilizálja annak érdekében, hogy megoldjuk a biológiai konfliktusunkat.

Itt, az értelmes biológiai különprogram aktív fázisában biológiai, fiziológiai, érzelmi, gondolati szinten is megtapasztalhatjuk a biológiai konfliktus következményét. A szervezetünk az agy-lélek-szerv szintjén – egyszerre és egymástól elválaszthatatlanul – turbóüzemmódban alkalmazkodik a kihíváshoz.

A fokozott alkalmazkodás, vagyis a stresszállapot tünetei tehát nem okok, hanem következmények, automatikus túlélési válaszok egy stresszkeltő eseményre!

Ezeket a tüneteket csökkenteni gondolati munkával, érzelmi oldó technikákkal, egyéb módszerekkel, gyógyszerrel, beavatkozással annyit jelent, mint egy vészjelzőt kicsavarni a rendszerből – ettől a biológiai konfliktus nincs megoldva, sőt, így ennek lehetőségétől csak távolodunk! Ne akarjuk lelki – és egyéb – érzéstelenítéssel elkendőzni a traumáinkat és csökkenteni a megoldásuk érdekében jelentkező természetes hajtóerőnket!

Túlélési válaszaink rendeltetésszerű használata esetén tudjuk megoldani a biológiai konfliktusunkat.

Az értelmes biológiai különprogram során a természet terápiája zajlik, amit akkor tudunk irányítani, ha megértjük, és arra használjuk, amire való.

A konfliktus-aktív fázisban lelki, agyi és szervi szinten – egymással szinkronban – fokozott intenzitással zajlik a biológiai alkalmazkodás, melynek jellemző tüneteit ismerhetjük meg a Germán Gyógytudomány segítségével. Ez a tudás is segíteni fog nekünk abban, hogy idejében tehessünk valós lépéseket magunkért.

Nagyon fontos szem előtt tartani, hogy a konfliktus-aktív fázisban az agy-lélek-szerv szintjén történő változás rövid távra van kitalálva, mégpedig abból a célból, hogy az egyén ösztönből, sikeresen „elvégezze a feladatát”, megoldja a biológiai konfliktusát.

Az értelmes biológiai különprogramok a túlélés érdekében kódoltak bennünk. Akinek nem sikerült megfelelően reagálnia a környezetére, az az évmilliók során kiszelektálódott.

Bár a tünetek csak egy értelmes, komplex segítő folyamatnak a részei, fontos szem előtt tartani, hogy a hosszan tartó és intenzív konfliktus-aktivitás hosszan tartó és intenzív regenerációt von maga után, és ezek az elhúzódó állapotok – azon felül, hogy elképesztően kimeríthetik az erőtartalékainkat -, következményes elváltozásokat okozhatnak, további biológiai konfliktusokhoz vezethetnek.

Éppen ezért hangsúlyozzuk, hogy a Germán Gyógytudomány tanulmányozása során a kisebb elváltozásokat igyekezzünk beazonosítani magunkon, mert a hosszan tartó, intenzív és következményes értelmes biológiai különprogramok kezelése klinikai hátteret igényel.

A Germán Gyógytudományt nem tudjuk “tűzoltásra” használni, de a testünk-lelkünk logikus jelzéseit megismerve félelem és ellenállás nélkül élhetünk a biológiai programozottságunknak megfelelően, és még idejében hozhatunk életigenlő döntéseket az életünkben.

A KA-fázisról, MK-fázisról a blog további bejegyzéseiben olvashatsz bővebben, illetve a honlap ingyenesen elérhető videóanyagaiban is részletesen beszélek róluk.